Een Travellerspoint blog

De laatste hordes...

snow -5 °C

Nog 6 keer slapen, dan is het zo ver...
Een stap in de wereld, een sprong in het duister: het grote avontuur!

Toegegeven: het zat er al een tijdje aan te komen - als kind al zat ik van verre landen te dromen.
Maar nu gaat het gebeuren, voor echt. Dat voelt toch wel bijzonder…

Op 30 januari stap ik het vliegtuig op naar Bangladesh: het land van de rivieren, het waterland. Daar kom ik op 31 januari ’s morgens (plaatselijke tijd) aan in Dhaka.
VSO voorziet de eerste 2 weken een “in country training” om mij, en mijn VSO-collega’s, zoveel mogelijk klaar te stomen voor het leven en werken in Bangladesh. Ook een taalcursus Bengali hoort daarbij. Daarna gaan we elk onze weg - ons dorp/stadje en werk tegemoet.

Zelf ga ik naar het noordwesten, waar DCPUK mijn lokale werkgever wordt. Als HR Advisor ga ik een 6-tal “Youth Clubs” ondersteunen. Zij streven ernaar mensen die aan de rand van de maatschappij leven meer te betrekken in de gemeenschap.
Hoe dat allemaal concreet zal gebeuren, zal ik over een paar weken gaan ontdekken… Spannend!

Maar nu moeten eerst nog een aantal hordes overwonnen worden.
Er zijn er al heel wat gepasseerd: praktische georganiseer, papierwerk en heel veel “oh ja, dat mag ik niet vergeten!” (lang leve lijstjes), VSO trainingen, een medische keuring… De komende dagen nog wat schikken en wikken (en letterlijk wegen) van bagage, de laatste “ai, bijna vergeten”-dingen voorzien. Maar alles komt in orde.
De grootste sprongen komen nu: afscheid nemen, uitzwaaien, een laatste knuffel.
Tot nu toe heb ik vermeden om daarbij stil te staan. In ruil daarvoor geniet ik met volle teugen van elk moment van samenzijn: dat zijn allemaal lichtgewicht souvenirtjes om mee te nemen naar daar. Heerlijk!
De papieren zakdoekjes liggen stiekem wel klaar. Veel. Afscheid nemen is nooit leuk, ook al ben je zelf diegene die vertrekt…
Maar laat het duidelijk zijn: ik ga, en ik vertrek met goesting. Veel goesting, nieuwsgierigheid, en een heel mooi bundeltje warmte dat ik van jullie meekreeg. Daarmee zal het lukken, ook als het eens wat lastiger is.

Jullie zullen mijn verhalen de komende tijd kunnen volgen hier, zodat je je een beeld kunt vormen van waar ik ben en wat ik doe. Ik doe mijn best om geregeld mijn impressies weer te geven, maar er zijn altijd mogelijke spelbrekers zoals stroompanne of internetproblemen, dus geen paniek als het eens wat op zich laat wachten.

Weet dat ik ook graag mee wil blijven met jullie eigen avonturen hier, groot of klein, zodat ik in 1 2 3 weer mee kan met jullie verhaal als ik terug ben. Dus bel me, schrijf me, laat me regelmatig iets weten.

Ik hoop dat ik jullie via deze blog een stukje mee kan nemen op mijn pad. Veel leesplezier!

  • Voor een klein voorsmaakje van wat VSO Bangladesh en DCPUK daar zoal doet:

http://www.youtube.com/watch?v=7Vy8vKuHv6w (deel 1)
http://www.youtube.com/watch?v=lPgWMI0gUEY (deel 2)

Geplaatst door LienVerbeke 1:39 Gearchiveerd in België

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hey Lien!
Ik vind het megaspannend voor je en zal je dan geregeld eens op de blog komen bezoeken. Ik probeer om zaterdag mijn kop nog es te tonen op je feestje, maar durf geen beloftes te maken...
hou je goed, geniet en leer maar veel bij, altijd leuk
en als je terug bent moet die date met babeth, fien, jou en mij er toch eens van gaan komen!

dikke kus
Tine

door tine

Hey Lien, toen ik destijds naar India vertrok was je daarover erg enthousiast en nu zie ik dat een 'ik-wil-de-wereld-ervaren'-bacterie ook nog in jou leeft. Ik wens je heel veel succes daar en moge het een rijke ervaring zijn voor jou en de mensen die je tegen zult komen. Liefs.

door Sofie Colpaert

Lien, ik wens je het allerallerbeste daar, en hoop dat de ervaring in alle opzichten beantwoordt aan je verwachtingen. We volgen je.
Groetjes
anne

door anne vereecke

Hey Lien, fijn te lezen dat je daar al goed uit de startblokken schiet. Ik kijk al uit naar je verslagjes (trouwens altijd leuk geschreven :-)
Hoop da je daar een fantastische tijd hebt, en al je verwachtingen uitkomen. Succes en groetjes, T Griet

door Griet Vereecke

Hey Lien, fijn iets van je te lezen. 'k Hoop dat je daar een fantastische tijd hebt, en je verwachtingen uitkomen. Ik kijk uit naar je verhalen (trouwens altijd leuk en een plezier om te lezen :-) Succes en de groetjes ! T Griet

door Griet Vereecke

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint